Wat is een NHG hypotheek?

NHG is de afkorting van Nationale Hypotheek Garantie. Een hypotheek is een lening met vastgoed als onderpand. De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie op een aantal hypotheken. Deze garantie kan voordelen bieden. Word jij nieuwsgierig van de Nationale Hypotheek Garantie, lees dan verder! In dit artikel lees je alles over de Nationale Hypotheek Garantie.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?

NHG is de afkorting van Nationale Hypotheek Garantie. De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie op hypotheken tot een waarde van 355.000 euro. Als je een NHG-hypotheek afsluit, dan leen je verantwoord en veilig.

Voordelen van een NHG hypotheek

Bij het afsluiten van een NHG hypotheek zitten een aantal voordelen bij. Deze voordelen zijn erg fijn aangezien een hypotheek een erg grote lening is. Het is niet verplicht een NHG hypotheek te nemen, maar het wordt wel aangeraden. Deze voordelen kunnen ook een rol spelen bij de keuze om wel een NHG hypotheek af te sluiten.

Je krijgt korting op de hypotheekrente
Over elke hypotheek betaal je een rentebedrag. Deze bedragen kun schommelen. Het ligt ook aan de soort hypotheek hoe je rentebedragen aflost. Met een NHG hypotheek krijg je dus korting op deze rente.

Je houdt geen restschuld over bij gedwongen verkoopAls je werkloos of arbeidsongeschikt bent kun je meestal je maandlasten niet meer betalen. Dit zal betekenen dat je huis moet verkopen. Als de opbrengst van het huis niet genoeg is om je hele hypotheek af te lossen, dan wordt dit vergoed door de NHG onder bepaalde voorwaarden.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een NHG hypotheek

Om een NHG hypotheek af te sluiten moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

– Het aankoopbedrag van het huis is maximaal 355.000 euro.

– Als er sprake is van energiebesparende voorzieningen kun je maximaal lenen tot 376.000 euro.

– De woning moet je hoofdverblijf zijn.

Mocht je nog vragen hebben over iets wat te maken heeft met een hypotheek. Dan kun je altijd langs gaan bij Hypotheekadviseur Assen of Hypotheekadviseur Meppel. Een hypotheekadviseur kan jou adviseren over het afsluiten van een hypotheek. Ook kunnen hypotheekadviseurs informeren en adviseren over bijvoorbeeld het onderwerp Nationale Hypotheek Garantie.